Намалението важи и за клиенти, ползващи обществения транспорт, посочва БНР. 
"С кризата оборотът ни спадна наполовина за една година", споделя 56-годишната бивша проститутка, съдържателка на заведението. Околната среда е тема, която всички обсъждат, а при нас трудно се намира място за паркиране. Оттук и идеята за "екологична отстъпка" от пет евро за всеки, които се откаже да идва с автомобил. Всички ще спечелят от това," обяснява Регина Гьотц.
За да се възползват от отстъпката, клиентите велосипедисти показват каската си или ключовете от катинарите си. Други представят билета си или месечната карта за градски транспорт, както когато се качват в автобуса, обяснява тя.
Пуснатата през юни оферта е рекламирана на интернет сайта на "Къщата на желанието", едно много френско име на този публичен дом, който обещава "почти семейна атмосфера" в модерния квартал Пренцлауер Берг, крепост на Зелените.
По новата екотарифа, четвърт час например струва 25 евро вместо 30. Това действа, уверява шефката на публичния дом: близо десет процента от клиентите, повечето от които са под средната възраст, желаят да се възползват от зелените цени.
"Къщата на желанието - малкият секси адрес": на фасадата на блока, под който се намират снекбар и велосипеди под наем, само дискретната хромиран табелка подсказва за какво става въпрос на партера вътре.
Клиентите са от всички възрасти и среди, като доайенът е на 86 години, споделя шефката. Всички дами одобряват екологичната оферта. Къщата на желанието предлага и специални тарифи през уикенда с опцията джакузи или "двама за една". Публичният дом функционира като всяка друга търговска фирма. Проституирането в Германия е легален сектор, в който работят повече от 400 000 души.