Причината е, че все още не са готови допълнителните експертизи, включително и психиатричната експертиза на 25-годишния Мехмед Хасан, който бе задържан и обвинен за жестокото престъпление, уточниха от държавното обвинение. До момента са изготвени една от ДНК-експертизите, както и дактилоскопична експертиза.

Тялото на първокласничката Дамла Муса бе намерено на 17 декември м.г. около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

Няколко дни по-късно за жестокото убийство бе задържан Мехмед, а гневни момчилградчани поискаха да го линчуват.

Това е второ удължаване на разследването. Ако той бъде спазен, обвинителният акт срещу задържания за убийството Мехмед Хасан трябва да бъде внесен в съда на 19 юни.

Пред разследващите, а след това и пред съда, младият мъж, който е братовчед на Дамла, направи пълни самопризнания. Мехмед Хасан поиска от магистратите да бъде оставен в ареста за постоянно. В момента обвиненият за убийството се намира в следствения арест в Кърджали с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.