Това стана след публикации в пресата, които твърдят, че Петър Паунов е разпределил на фирмата на сина си обществени поръчки за 580 хиляди лева.

Паунов стана подсъдим и заради продажбата на имот, който се оказа, че е държавна, а не общинска собственост. Обвинителният акт по първия случай бе внесен в съда още в понеделник. 

Материалите по разследването по второто закононарушение Цацаров е изпратил  в Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Според разследване на "24 часа" Паунов е осигурил обществени поръчки на сина си за асфалтиране на улици, укрепване на обекти в общината, канализация, подпорни стени, почистване на сняг.

Паунов управлява четвърти мандат. 

На 21 години синът на кмета - Крум Паунов, започва мащабен бизнес - строи подпорни стени, чисти сняг, обслужва горски стопанства.

Когато не играе директно на общински търгове, синът пак прибира държавни пари - фирмите победители пазаруват (доброволно) от него бетон и други строителни материали. В Батак всички познават и говорят за печелившата фамилия Паунови. 

Дир. бг припомня, че днес Общинската организация на ГЕРБ в Батак взе решение да поиска оставката на кмета на Батак. Зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че БСП, която разбира от корупция, трябва да даде отговори за действията на Паунов. От БСП пък припомниха, че през 2015 г. Паунов е напуснал партията.