Това сподели през сълзи в интервю пред Блиц вдовицата на 36-годишния пловдивски полицай Делян Палазов - Делка Палазова.

Младият мъж загина на място в събота, докато охраняваше провеждащия се "Народен събор", организиран от община Пловдив и кметството на район „Тракия“. 36-годишният Палазов дал знак да спре лек автомобил, но движилият се зад него с висока скорост джип "Киа", управляван от 40-годишната Катя Лерца, направил рязка маневра и го блъснал. Вчера шофьорката бе освободена от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Съпругата на полицая 33-годишната Делка Палазова остава сама да се грижи за двете им деца - 13-годишно момиче и 6-годишно момче. Тя работи в частна фирма и получава минимална заплата.

"Не знам как ще продължа живота си без Делян. Той ми беше толкова голяма опора, за всичко съм разчитала на него. Но все пак трябва да продължа, заради децата, ще се държа и ще си ги гледам. Много добре мина животът ни като семейство, нямах никакви забележки към този мъж. Страхотен съпруг, невероятен баща, страхотен приятел за всички, добър колега. Просто невероятен човек. Той беше много чистосърдечен, винаги помагаше, винаги, на кой с каквото може. Ако не можеше да помогне, гледаше да не пречи. Всички много го обичаха", споделя младата жена.

Делка разказва, че съпругът й не е трябвало да бъде на работа във фаталната събота, но бил привикан заради недостиг на униформени. Трябвало да избере дали да работи в събота или в неделя. Делян избрал съботата, за да може в неделя да заведе децата си на разходка. Вдовицата иска най-голямото възможно наказание за шофьорката, блъснала и убила съпруга й.

"Омраза изпитвам. Тя ми го отне. Изпитах и гняв. Искам възможно най-голямо наказание за нея. Но дали това ще се случи, не знам. В повечето случаи излизат такива хора с условна присъда. Казват, че тя също е майка, тя също е жена. Но това по никакъв начин не я оправдава. И точно в момента честно казано не ме интересува това, че и тя е майка", откровено казва Делка Палазова.

Вчера зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов обясни пред Plovdiv24, че Катя Лерца е пусната от ареста, тъй като е майка на две деца, едното от които е малолетно, неосъждана е и най-вече с оглед на липсата на опасност за извършване на ново престъпление или да се укрие.