Проектът за Ларгото е свързан с пълно беззаконие и корупция. Ще си отидат хора на много високи позиции. Трябваше да дойде служебното правителство, за да се задействаме. Това заяви пред Нова тв служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

"Министерството на културата по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции. Кражби има", категоричен е министърът.

По думите му той никога не е казвал, че проекта за Ларгото е законен.

"Бях на протеста, когато се вършеха злоупотребите. Тогава г-жа Фандъкова ни обясни, че ще направи комисия, която да прегледа случая и ето го резултата. От доклада става ясно, че злоупотребите са ужасяващи. Констатациите на ОЛАФ вече са в прокуратурата и чакаме тя да действа", поясни Минеков.

"Винаги си мисля, че санкцията трябва да е насочена към извършителите, коментира Минеков. - Сега всички ще платят санкциите, защото в един етап са мълчали."

"Нека прокуратурата ви запознае с цялостния доклад. Там е ясно описано кой какво е свършил", казва служебният министър на културата.

"В момента фейсбук тролове са качени вече на 50 лв. на ден", обяснява той, коментирайки негативните коментари в социалните мрежи. Смята, че те се купуват от тези, които са напът да загубят изборите. "Няма да има отърване от такива тролове. Където е нужно, ще отговаряме", каза още служебният министър на културата.