Първият обитател на Парка за танцуващи мечки край Белица - Стефчо, бе приспан, за да не се мъчи от болки. Това съобщиха от фондация "Четири лапи", която изгради и стопанисва парка.

Гледачите на 34-годишния Стефан забелязали, че той не е активен както обикновено и много рязко състоянието му започнало да се влошава. Движенията му ставали все по-трудни с всеки изминал ден.

"Показваше признаци на болка и едва ядеше храна. Стефан незабавно получи лекарства и беше насрочена щателна медицинска проверка. Ултразвуковите и кръвни изследвания разкриха чернодробни тумори и тежка анемия. Лошата прогноза, липсата на възможности за лечение и фактът, че това състояние е силно болезнено за него и влошава благосъстоянието му, доведоха до решението на лекарите", съобщават от фондацията.

"Стефан винаги ще остане един от любимците на посетителите, както и на работещите в Парка. Той бе една от най-дружелюбните мечки. Въпреки факта, че той беше по-голям от останалите мечки в заграждението си и можеше да доминира над всички, реалността бе точно обратното - Стефан не се държеше "шефски", а бе кротък и спокоен", допълват от "Четири лапи".