Държавният глава Румен Радев удостои с почетен знак на Президента на Република България редник от запаса Стойчо Стойчев за вярната и достойна служба в редовете на Българската армия и по повод навършването на 105 години от неговото рождение.

Ветеранът Стойчо Стойчев е роден в cело Каменово на 19 април 1916 година. Учи в родното си село, но поради бедността на семейството си не успява да завърши гимназия и започва да работи, за да се издържа. През 1937 г. постъпва войник в Сливен като картечар.

При участието на България в заключителния етап на Втората световна война е част от петчленния разчет на тежка картечница "Шваpцлозе", където при няколко инцидента едва не губи живота си. Стойчо Стойчев рискува да бъде застрелян на огневата позиция, когато отказва на ротния си командир да открие огън по отсрещния "противник", в когото с бинокъла си разпознава български войници. При бомба, избухнала в близост до картечния екипаж, също едва не губи живота си. Затрупан жив, той е изровен от другарите си и спасен.

Демобилизира се през есента на 1944 г. В Гърция му предлагат да се устрои в Солун, но българинът-родолюбец отказва. Редник от запаса Стойчев създава малка шивачница с няколко работника в Нова Загора. Участва в изграждането на котлите на ТЕЦ "Сливен", където се пенсионира. Редник от запаса Стойчо Стойчев е семеен с три деца.