Преподавател, употребил кокаин, е карал деца на футболен турнир, съобщава 24rodopi.com. Всичко станало ясно след рутинна проверка на пътя, а в момента учителят е в отпуска.

В отговор на въпрос в тест за ученици "Познавате ли известни кърджалийци? Посочете ги", ученик от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" написал имената на кмета на града и на любимия си преподавател, който е популярен бивш спортист.

Става дума за 46-годишния учител, който трябвало да закара малки футболисти на международен турнир в Сандански преди ден. На път към паркинга на стадиона в парк "Простор", където се събирала групата, управляваният от него лек автомобил бил спрян от полицаи. Тестът за наркотици отчел употреба на кокаин.

Екскурзията за учениците не е била организирана от училището, в което задържаният с дрога водач е преподавател. Това обяви зам.-директорът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Димитър Ликоманов.

Той посочи, че ще бъде взето отношение от страна на ръководството, когато резултатите от проверката на полицията официално станат ясни. "Мъжът е преподавател от повече от две години в основното училище. В момента той е в платен годишен отпуск. Това спортно мероприятие не е свързано с учебната програма. Този преподавател тренира деца, харесван е и от тях, и от родителите", допълни Ликоманов.