Павилионите за бързо хранене в столичния Студентски град, добили национална известност като "Манджа стрийт", скоро ще бъдат история. Това стана ясно от публикации във Фейсбук на граждани, както и на част от собствениците.

Вижте снимки

В момента обектите за дюнери, бургери и палачинки са празни, а на някои дори има надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

Снимка: Facebook/Bat Miro's Pancakes

"Манджа стрийт" се е превърнала в една от емблемите на "Студентски град" през последното десетилетие, въпреки непредставителния си вид. Комбинацията от евтина и денонощно достъпна храна, дискотеки и голям брой младежи с активен социален живот дълги години беше нещо характерно за вероятно най-младия като население столичен квартал.

През последните години обаче обликът на Студентски град се променя. И въпреки че е твърде далеч да бъде цялостен университетски кампус, множеството строителни обекти превръщат големи части от него от леко неугледното място за забавления в поредния столичен квартал под Витоша с голям брой нови жилищни сгради.

Все още не е ясно какво ще бъде изградено на мястото на "Манджа стрийт". Според потребителите в социалната мрежа обаче не е изключено да се появи нова кооперация. Според интерактивната карта на Подробния устройствен план – зоната поне към 2014 г. е предвидена за "Комплексно обществено обслужване", като е възможно това междувременно да се е променило.

Снимка: Facebook/Bat Miro's Pancakes