Единственото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ за лятото на 2019 година ще се състои на 15 ноември от 11.00 до 16.00 часа във "Витоша парк хотел", на ул "Росарио" 1 в Студентския град. Това съобщиха организаторите от консултантската фирма за образование в чужбина "Интеграл".

В изложението ще участва и представител на Консулският отдел на посолството на САЩ в България, който в 12.00 часа ще се срещне лично с българските студенти и ще отговаря на въпросите им по програмата и кандидатстването за визи.

Форумът ще представи пълна информация на българските студенти за възможностите на програмата за междукултурен обмен Work and Travel, както и варианти за финансирането на пътуването им, за избора на работни оферти, за условията на труд и живот в отделните щати, и за всичко, свързано с живота в САЩ.

На изложението ще бъдат представени първите работни оферти за лятото на 2019 година, измежду които кандидатите ще могат да избират според региона, работните позиции и размера на заплащането. Ще има и обучителни семинари за това как кандидатите да си изготвят успешно CV за намирането на работа в Америка, какви са изискванията на работодателите и как да си изберат най-добрата работна оферта.

Студентите ще се запознаят и с актуалните работни оферти за бригада в най-предпочитаните дестинации в Америка, като Аляска, Ню Джърси, Охайо, Ню Йорк и други. Свои специализирани продукти за студентите ще представят застрахователни и самолетни компании. Студенти, които вече са пътували по програмата, ще споделят собствения си опит при избора на работни оферти и ще предоставят полезни съвети на пътуващите за първи път.

Програмата Work and Travel /WAT/ e най-голямата международна програма, която над петнадесет години позволява на студенти от цял свят да работят и живеят в САЩ през лятото. По нея всяка година пътуват над 5000 български студенти, избрали да учат в България, като програмата е основен източник на доходи за финансиране на образованието на значителна част от тях.