13-годишното момиче, което бе пребито от свои съученици в Южния парк, е за трети път пациент на болница Пирогов, и то все по същите поводи.

Това разкри пред Нова телевизия шефът на болницата проф. Асен Балтов.

Той каза, че не знае какъв е случаят на момичето и това трябва да кажат ресорните институции.

"Това момиче постъпва за трети път в рамките на 3 месеца и винаги става дума за битки - не знам...", каза лаконично Балтов.

По повод вчерашния побой над нея - тя е имала само рана на устните, обработена е и освободена.

"Не мога да кажа дали е пребита или е след побой, това е проблем на институциите", каза шефът на Пирогов.

Вчера бе съобщено за 13-годишното момиче, нападнато и бито в Южния парк в София, около 18 часа.

Информацията бе, че детето е било нападнато докато е вървяло в парка и пребито от няколко други момичета и момчета. Три екипа на полицията и линейка са били на място.

Според неофициална информация нападението е станало вследствие на скандал в социалните мрежи между нападателите и пострадалата. Детето е пребито от 10 нейни съученички, съобщи Нова телевизия. Момичето е ритано в устата, откарано е в "Пирогов" за преглед. Побоят е заснет от момче.

По-късно от прокуратурата съобщиха официално какво се е случило.

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за нанесени телесни повреди по хулигански подбуди, след възникнал конфликт между група ученици в Южния парк вчера

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131 - за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

От събраните материали става ясно, че около 18.00 часа на 31.05.2020 г. е възникнал скандал между голяма група от момичета, на възраст между 12 и 16 години, събрали се в Южния парк в град София, в хода на който те си разменили обидни реплики и квалификации. При ескалиране на конфликта са нанесени и удари на две от момичетата, като впоследствие едно от тях е потърсило медицинска помощ в УМБАЛСМ "Пирогов". При прегледа са установени повърхностни рани в областта на устата, като е констатирана липса на други сериозни травми.

Действията по разследването продължават.