14-годишната Девора Христова, която бе пребита на 1 март от баща си във Варна, ще бъде настанена в кризисен център за срок от 3 до 6 месеца. Това съобщи Анна Конукова, шеф на отдел "Закрила на детето" след съвместно заседание с представители на прокуратурата и полицията пред "Труд".

Припомняме, че на делото стана ясно, че бившият морски офицер Христов посегнал на дъщеря си, след като разбрал, че е взела 2000 евро, заделени за ремонт на семейния им хотел.

Част от сумата пратила на майка си и на приятелки, на които дължала пари, а останалата част била открита в един от учебниците й.

"Девора е проблемното дете, тя ходеше ту при баща ми, ту при майка ми, според това кой й угажда. Винаги перфектно съм се разбирала с баща си. Не оправдавам грешката му, но не е истина, че я е провесил през терасата, че я е заплашвал с нож и се е заканил да я убие", каза в кулоарите на съда Ванеса, която била свидетел на разправията.

Според социалните работници подобно поведение на децата се наблюдава често при тежки спорове за родителски права, каквито Христови са водели в продължение на 5 години.