Цяла нощ пожарникари и горски служители следиха обстановката около големия пожар в района на Нова Загора. Огънят вече е овладян и локализиран, но заради вятъра огнеборците бяха нащрек. Според информация от изпълнителна агенция по горите засегнати са около 500 декара гори, както и сухи треви, съобщи Нова телевизия.

По последни данни няма опасност за хората в близките населени места - селата Сокол и Еленово, остава само едно малко огнище от поне пет. Огънят обаче беше спрян буквално на метри от къщите им.

Пожарникари, горски стопани, доброволци и военнослужещи участваха в овладяване на огнената стихия. Със съдействието на местната власт в прокарването на просеки участва и частна земеделска техника. Към действията на наземните екипи се включи и хеликоптер.

"Беше безсънна нощ, беше страшно, особено до полунощ. Благодаря на всички доброволци - около 40 души, на полицията, на пожарната, на мини "Марица Изток", които ни услужиха с техника, без нея огънят щеше да влезе в селото. През 2012 г. изгоряха 4 къщи, но сега не го допуснахме", каза пред bTV кметицата на Сокол Янка Георгиева.