Инцидентът е станал около 5 ч., съобщиха от областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.
Заради авария в спирачната система камионът се запалил. В него имало 30 бика, които били превозвани към Турция.

При избухването на пожара шофьорът на камиона успял да отвори платформата на ТИР-а, който е с ремарке на две нива за превоз на животни, разказа пред "Фокус" инспектор Манол Манолов, началник група „Пожарогасене” на пожарната в Димитровград.
12 от животните успели да избягат и се разпръснали между блоковете на Димитровград пред смаяните погледи на малкото минувачи.

По най-бързия начин хората успели да се скрият във входовете на най-близките блокове, разказаха за Haskovo.info очевидци, наблюдавали екшъна от терасите.
Пожарникари и полицаи направили кордон и прибрали подплашените бикове в заграждение.

Огънят бързо е бил потушен от два противопожарни екипа. Изгорели са  задните гуми и част от ремаркето на камиона. Шофьорът е невредим.

Заради инцидента обаче повече от 4 часа движението по пътя Димитровград - Хасково бе затруднено.

Биковете са откарани до регистрирано депо за почивка в хасковското село Стамболийски, където ще бъдат обстойно прегледани и нахранени, каза директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов.
След преценка на специалистите дали животните са в състояние да пътуват, ще бъдат натоварени на друг камион на същата фирма и изпратени в Турция.

Има загинали животни, труповете им ще бъдат откарани към екарисажа във Варна, съобщи БТА.