Ново огнище на коронавирус в Разградско. Заради много заболели с. Ясеновец, в което живеят 2700 жители, е поставено под 14-дневна карантина.

Доскоро в района нямаше регистрирани случаи на заразата, в момента потвърдените случаи са 14, деветима от тях са от село Ясеновец, а петима са хоспитализирани. Сред заразените има и 4-месечно бебе.

"Вчера се установи, че има четири нови случая в село Ясеновец. Затова предложихме на РЗИ да издаде заповед и да блокираме всички пътища към селото, за да потушим огнището и да не се разпространи", уточни областният управител на Разград Гюнай Хисмен, цитиран от bTV.

По думите му в хоспитализираните с положителна проба за COVID-19 са в добро общо състояние. Той уточни, че в селото има засилено полицейско присъствие и се следи за струпване на хора.

Снимка: БТА

 

"Всички магазини ще се снабдяват редовно с хранителни продукти. Допуска се излизането на хора, които отиват на работа, но само със служебна бележка от работодателя. При специални нужди с декларация също ще може да се напуска населеното място", уточни Хисмен.

Снимка: БТА

КПП-та на населеното място бяха поставени рано тази сутрин. Селото се намира на главния път между Разград и Исперих.

Снимка: БТА