Десетки близки, приятели и познати се простиха с бившия генерален директор на БНР и спортен журналист Радослав Янкулов днес. Столичният храм "Св. Седмочисленици" се оказа тесен и не успя да побере всички желаещи да присъстват на опелото. Поне стотина човека не успяха да влязат в храма. Прощаването продължи над 2 часа.  

Радослав Янкулов почина внезапно на 66-годишна възраст в неделя.

През 70-те и 80-те години на миналия век Янкулов изгражда име на един от най-разпознаваемите спортни журналисти в радиото и в страната. Впоследствие работи и ръководи други медии, а между 2013-а и 2016 г. оглавява БНР.

Вижте снимки  >>

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Иван Григоров

"Радослав Янкулов беше радетел за сериозна журналистика, опазване свободата на словото и чистотата на българския език, който оставя след себе си ярка следа и за съжаление много неосъществени намерения", се казва в съболезнователен адрес от генералния директор на БНР Александър Велев до семейството и близките на Янкулов, който почина внезапно на 66-годишна възраст в неделя.

"С пурата, с усмивката, с шегата, аз го помня като един лъчезарен колега", заяви Велев.

"Една от малкото истински радиозвезди в България. Аз поех щафетата в "Хоризонт за вас" от него. Много неща научих от него. Бог да го прости", каза журналистът Красимир Луканов.

Сред опечалените бяха забелязани босът на "Славия" Венцеслав Стефанов, бившият президент на "Левски Томас Лафчис, бившият кмет на София и някогашен служебен премиер Стефан Софиянски, политикът Асен Агов, изпълнителният директор на "Нова Броудкастинг Груп" АД Вяра Анкова, Весела Лечева, Методи Манченко и много други.

"Той беше страхотен човек. Той беше един човек, който страшно помагаше на театъра, на изкуството. Той не се спираше. Той беше една велика личност, един човек в движение, за което Господ, надявам се, че ще го приеме така, защото той много обичаше хората", сподели актьорът Славчо Пеев. 

Поклон пред паметта на журналиста и човека Радослав Янкулов!