Пороят в Бургаско превърна в реки улици и пътища в Бургас, Поморие и Слънчев бряг. Лошото време в областта е част от средиземноморския циклон, който премина през Гърция. Според сателитните данни циклонът отива към Варна.

Затруднено е движението на моторни превозни средства по пътя Бургас - курортния комплекс "Слънчев бряг" заради падналото огромно количество дъжд и трудното му поемане от отводнително-канализационната система, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

По данни НИМХ количеството паднали валежи в Бургас 42 л/кв.м.

Земна маса падна по надлеза на кръговото движение към  "Сарафово" и затвори директният път към квартала.

Падна земна маса, намираща се по надлеза на кръговото движение към квартал "Сарафово"

Снимка: БТА

Представител на Фейсбук групата "Бургаски шофьори" написа:

"Това се случва в Сарафово пред хотел Атлантис. Дойдоха две пожарни и си тръгнаха...Колата избутаха доброволци...Няма Гражданска защита,няма Никой!! Оставам пленник! Водата се изтича в подземните гаражи ...В къмпинга срещу него е 1 м...Оставени на произвола...".

Над 70 сигнала за наводнени улици и приземни етажи са постъпили в Районната служба за пожарна и аварийна безопасност в Бургас. Няма постъпили сигнали за наводнени обществени сгради, а само за приземни етажи на частни домове, съобщиха от Пожарната.

Пороят в Бургас

Снимка: БТА

Пороят в Бургас

Снимка: БТА

В Бургас най-много са наводнените къщи в квартал "Сарафово", заяви началникът на отдел "Управление при кризи" към Общината Галина Байчева.

Вижте снимки >>

"Имаме сигнал за наводнени единични приземни етажи, мазета, гаражи, такива, които са в частни ВиК, направени много под нивото на канализацията и затова са наводнени. Не е толкова драстично, не е интензивен дъжд", поясни Байчева.

Речните корита са почистени и няма опасност от инциденти, каза още тя.

В комплекс Слънчев бряг са наводнени алеи и приземни етажи на хотели.