Сериозни са пораженията от пороя в Хитрино, наводнил къщи и улици. Селото, което все още се възстановява от газовия взрив преди 3 години и половина, сега трябва да се справя с щетите от наводнение, съобщи bTV. 

Къщата на Стефан Стефанов е сред най-засегнатите от пороя. Наводнени са гаражът, двоът и мазето му.

Около 40 литра на квадратен метър е количеството на валежите в района.

В същото време по улиците на селото продължава работата по голям инфраструктурен проект за възстановяването на Хитрино от взрива през 2016 г. Администрацията отхвърля обвиненията за некачествена работа.

От пожарната са реагирали на 11 сигнала за наводнени къщи. Отводняването и оценката на щетите след пороя продължава.

Днес работата по източването на водата от къщите продължава. Интензивните валежи са донесли и кална маса от близките ниви, която е покрила част от асфалтираните улици.

Щетите се изясняват.

"Като започна един порой, силен вятър, градушка... Напълни се мазето до тавана. Всичко плаваше. Сега не смея да вляза", обясни пред Нова телевизия Хамди Хамид.

"Има едни дъждоприемни шахти и колектори, които са правени преди 60 години. Те не са предвидени за този дебит. Съобразно това има придошла вода от полетата, откъдето са донесли пръст. Това от части е затлачило тези дъждоприемни шахти. Като цяло те функционират", каза Ахмед Ахмедов, зам.- кмет на Хитрино.