Пороите причиниха щети на много места в страната. Пътят Орешак - Черни Осъм беше временно затворен заради големи количества свлечени дървета и земна маса. Няма пострадали хора и къщи, предава Нова тв.

Служители на полицията отбиваха движението при Троянския манастир. Тежки машини разчистиха терена и пътят беше освободен за движение още през нощта.

В община Свищов пороят изкорени дървета, отнесе шахти и разби пътната настилка. Активирали са се свлачища и на места има до половин метър кални наноси. Дворовете на хората са наводнени, а гаражите им са пълни с кал. Наложи се да се отводняват улиците в няколко населени места.

Порой заля София вчера в късните часове на деня. В наводнени подлези имаше закъсали коли и дори автобус. До 2:00 часа аварийни екипи на пожарната и Дирекция "Сигурност" в Столична община се озоваха на 17 сигнала за кризисни ситуации, подадени на тел. 112.

Повечето от сигналите не бяха основателни, каза директорът на Дирекция "Обществен ред и сигурност" в Столична община Красимир Димитров.

Продължителна градушка с размер на орех е паднала и в Раковски. Стихията е нанесла щети върху реколтата на хората там. Градушката е продължила около 20 минути и е унищожила всички насаждения.

Предупреждение за обилни валежи и гръмотевични бури за цялата страна има и днес.

Повечето от хората, които оглеждат плодове и зеленчуци в дворовете си, нямат застраховки. Все още не е ясно дали общината ще компенсира стопаните с унищожена реколта.