Пороен дъжд се изля над Велико Търново и затрудни трафика в града. Това показват кадри, качени от жители на Търново в социалните мрежи. 

"Шофьорите да бъдат внимателни - асфалтът го няма", гласяха постовете във Facebook.

"Шахтите не функционират. Благодаря на общината за подгизналата ми кола!", пише друг потребител.

Улиците приличат на реки, а преминаването по някои от тях е почти невъзможно. Наводнени са подлези, паркинги, както и мазета на жилищни сгради и офиси.

По информация на кореспондента на bTV преминаването по част от отсечките и през двете кръгови движения по улица "Магистрална" е затруднено, а дъждът е повдигнал асфалта в градския участък от пътя София-Варна.

Снимка: bTV

На една от улиците в града след проливния дъжд се отворила огромна дупка, в която е пропаднала кола, информира БНТ.

По думите на очевидци само преди няколко дни на място е правен ремонт от екипи на ВиК, след което половината път бил асфалтиран. На място все още се очаква да пристигнат екипи, които да вдигнат колата.

Снимка: БНТ

 

Някои от жителите на града намериха и хумористична страна на наводнените улици.

"Щях да ви каня на риба, но на "Ниш" 6 не кълве...", пише потребител в социалната мрежа.

Над Велико Търново се появи и облак, който някои от хората определиха като "смерч".

Снимка: Facebook

Трийсет литра на квадратен метър дъжд са се излели града за два часа, съобщи дежурният от Хидрометеорологичната обсерватория, цитиран от БТА. Той уточни, че това представлява 36 процента от средномесечната норма за юни.

Дъждът е бил най-интензивен между 14:00 и 14:40 часа. Трийсет литра на квадратен метър дъжд се изля във Велико Търново за два часа, съобщи за БТА дежурният от Хидрометеорологичната обсерватория. Той уточни, че това представлява 36 процента от средномесечната норма за юни.

Дъждът е бил най-интензивен между 14.00 и 14.40 часа. В този период са получени сигнали за наводнени участъци в кръстовища, паркинги и улици. Сигнали е имало и за разнесени инертни материали по уличното платно и за повдигната асфалтова настилка.

Данни за по-сериозни поражения не са получени, уточниха от Областната администрация във Велико Търново.