Авария на главен топлопровод за пореден път остави по-голямата част от Велико Търново без парно отопление. Това е пореден тежък пробив по мрежата на местната топлофикация, от където не съобщават кога ще бъде възстановено топлоподаването, съобщава БНР.

Енергийният регулатор КЕВР задължи дружеството да представи доказателства за компенсация на абонатите за периодите без парно.

Централно парно отопление има само в кв. "Бузлуджа". От началото на тази година това е осма тежка авария по топлопреносната мрежа във Велико Търново.

Напрежението сред гражданите, породено от лошата услуга, която получават, и липсата на компенсация за дните без парно, се увеличава.

"Парното е работило само една седмица. Изнервени сме. Никога не е било толкова зле", казват потърпевши.

"Това, което се казва, че в "Топлофикация" са останали трима души, "Топлофикация" е пред затваряне. Изобщо го няма парното при нас. Ние сме на най-високия етаж и почти нямаме. Ще се отказваме, няма да ползваме", казват недоволни абонати.

Заради многото аварии Комисията за енергийно и водно регулиране задължи "Топлофикация Велико Търново" да подава ежемесечни отчети, а до 10 март да изпрати в регулатора анализ за състоянието на топлопреносната си мрежа и план-график за ремонтите.