Вчера в късния следобед група тийнейджъри на възраст от 14 до 16 години влизат в изоставената и опасна сграда на бившата топлофикация в Казанлък, предаде местният сайт PressTV.

Целта на момчетата е да преодолеят опасни препятствия и да направят атрактивни селфита. Едно от тях обаче пропада от близо 15 метрова височина. Успява да се задържи на оставена бетонна греда.

Близо три часа неговите приятели се опитали да му помогнат, когато не успели позвънили на бащата на момчето, което било със сърдечни проблеми. След като и бащата не могъл да помогне подали сигнал за опасната ситуация на тел. 112.

Екип на казанлъшката пожарна успява да спаси момчето, като спасителната акция е продължила близо 40 минути. Момчето е добре и без сериозни наранявания.

Бившата сграда на Топлофикация е една от изключително опасните сгради в Казанлък, която е предизвикателство за младежите и свърталище за наркомани и клошари. ТЕЦ-ът е приватизиран през 2004 година от дружество на бизнесмена Николай Банев.

След няколко години Топлофикация-Казанлък обяви фалит и от тогава сградата се руши. В момента имотът е ограден, но е без охрана и е достъпен за любителите на силни усещания.