Две жени и двама мъже, съпричастни към престъплението, са задържани на 2 април в столичен офис, непосредствено преди да осъществят продажба на имот.

В резултат на действията, предприети от служители на отдел „Икономическа полиция“ при СДВР и наблюдаващ прокурор, са предотвратени продажби на недвижими имоти на стойност около 200 000 евро. Предотвратено е и придобиване на 100 000 лева от сметка на починал човек.

В хода на разследването е установено, че четиримата са подготвили констативен нотариален акт, издаден въз основа на неистинско завещание и уговорили сделка за продажба на имота. При последвалите процесуално- следствени действия - част от тях извършени лично от наблюдаващия прокурор, у задържаните са намерени 6 завещания и голяма сума - капаро за един от имотите.

При претърсване и изземване на домашните адреси на двама от задържаните са намерени множество документи, свързани с престъпната дейност, както и парична сума.

Четиримата са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Трима от тях след разпит са освободени, а 61- годишният А.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Повдигнати са му обвинения. Документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.

В края на март служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за имотни измами, която успяла да заграби 10 апартамента в столичния квартал "Люлин".