Полицията премахна блокадата на ключовото кръстовище при Международния пловдивски панаир, който вчера вечерта протестиращите издигнаха на моста над река Марица с импровизирани барикади и палатки. Три от палатките бяха в частния имот край моста. 

В момента движението е възстановено, съобщи БНР.

Полицията се намеси около 4 часа тази сутрин. На мястото има засилено присъствие на униформени.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев също дойде, разговаря с протестиращите, но отказа коментар. Част от тях са непосредствено до Панаирния мост в градинка в частен имот.

Един от тях - Даниел Михайлов, разказа какво се е случило през нощта:

"Видяхме, че идват коли на полицията. Скупчихме се на място, преплетохме ръце в кръг, но те започнаха да използват сила. Влачиха ни, мен също. Полицаите направиха и проверка на личните документи ио проверка за алкохол."

Други показаха червенини по ръцете си и оцапаните си дрехи по време на извличането им от униформените. Те обявиха, че са имали намерение сами да вдигнат палатковия лагер на сутринта, въпреки че някои от множеството се заканиха да останат там до оставката на кабинета. Затова, заради реакцията на полицията, се заканиха днес да протестират пред сградата на полицията в Пловдив.