23 акта за нарушение на забраната за преминаване през паркове и градини са съставили от Областната дирекция на МВР във Варна. Проверките продължават и днес, каза комисар Илиян Илиев - началник на "Охранителна полиция" в морската столица.

"Многократно предупреждавахме гражданите да не посещават парковете и градините, но се наложи да преминем към други мерки, като съставяне на актове за административно нарушение. Вчера са съставени 23 акта", отбеляза комисар Илиев, цитиран от БНР.

"Апелирам към гражданите да бъдат отговорни към всички, включително и към себе си. За кучетата е казано да ги разхождат там, където са местата са разхождане на кучета и около блоковете, където живеят - не е казано из целият град да тръгнат да разхождат кучето", изтъкна полицейският началник.

Както е известно със заповед на министъра на здравеопазването от 21 март бяха забранени разходките в паркове и игрите на детските и спортните площадки.

Кирил Ананиев тогава обясни, че се прави изключение само за собственици на кучета, на които бяха разрешение разходките, но без право да се събират на групи.

"Ще позволим на собствениците на домашни любимци да влязат в определените за това места, за да могат да ги разходят. Единствено не трябва да се допускат струпвания на хора", каза Ананиев на 20 март.