Старши полицай Костадин Костадинов от звено "Конвой" и Стоянка Маркова, системен оператор в отдел "Административен" в Областната дирекция на МВР-Кърджали, готвиха благотворителен обяд за обитателите на хоспис "Добролюбие" в Кърджали, съобщиха от МВР.

Днес възрастните хора получиха "полицейска" пилешка супа, две погачи със сирене, хляб, дини и сухи пасти. С пари, дарени от служителите на Областната дирекция, бяха закупени също и продукти от първа необходимост - по 5 килограма ориз и фасул и 5 бутилки олио. И двамата полицейски служители са признати кулинари, а днес лично те сервираха обяда на 80-годишния дядо Шевкет, който е в хосписа от 4 години. Възрастният човек истински се зарадва на жеста.

Инициативата "Сготви за баба" е на ръководството на хоспис "Добролюбие" във връзка с 10-годишнината на социалното заведение, в което към момента са настанени 40 души, поясни управителят му Здравко Карамитев.

Да готвят за хората там са поканени съсловни организации и институции от област Кърджали. Управителят на хосписа благодари за проявената отзивчивост на ръководството на Областната дирекция на МВР и връчи на старши полицай Костадинов картина на варненската художничка Виолета Миронова със заглавие "Синева". Посвещението гласи: "На екипа на ОДМВР-Кърджали с благодарност за подкрепата". Г-н Карамитев поясни, че картината е едно от произведенията в артгалерия "Милосърдие", която съществува благодарение на жестове на художници, дарили свои творби или закупени от хосписа на символични цени.