Журналистът Иван Бакалов и Александър Томов попаднаха в епицентъра на общественото внимание заради пиперлив пост на издателя на e-vestnik във Фейсбук и последвалия не по-малко "лют" отговор на политика.

Повод за това стана новината, че Томов е започнал да събира подпика за повторната президентска кандидатура на Румен Радев, малко преди държавният глава сам да обяви това. Бакалов написа в личната си страница, че това не прави услуга на президента и дори заподозря, че бившият социалист е "активиран" от ГЕРБ, за да направи "мечешка услуга" на Радев.

След като поста на журналиста стана популярен в социалната мрежа и медиите, Александър Томов звъннал на Иван Бакалов. Ето как се е развил разговорът според разказа на популярния журналист:

"Значи, обади ми се непознат номер и на въпрос кой се обажда каза: "Обажда се н*сраният политически з*дник Александър Томов", както го бях нарекъл в предишния мой статус. Оказа се наистина той. Убеди ме, че никой не го е активирал, нито Борисов, нито БСП, да издига кандидатурата на Радев за президент, и му повярвах. В политиката се случват такива неща.

Спорих с него, че е нелогично да се изтъпани, с негативния си образ, да издига кандидатурата на Радев, два дни преди самият президент да я издигне.

Той взе да ми обяснява защо е негативен образът му, как са го клеветили.

Той беше най-засегнат от това, че го свързвам с Борисов (ами то при толкова политически конспирации, какво да си помисля след такъв изненадващ ход). И започна да ми обяснява как Борисов го е мачкал, как 8 години срещу него са водили дела и накрая ги е спечелил, какво е изпитал на гърба си от небезизвестния прокурор Роман Василев. И т. н., съжалих го за някои неща, но продълих да настоявам, че инициативата му е неадекватна.

Ама тук из Фейсбук човек губи често мярката, наричам "з*дник" Томов, ама той е политик, все пак", написа във Фейсбук Иван Бакалов.