Със същото решение полицай Георги Филатов е възстановен на работа в системата на МВР-Плевен. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок, съобщи Дарик радио.

Името на Филатов нашумя след скандален видеоклип, заснет в края на миналата година и качен в интернет, на който се виждаше как бие и обижда 22-годишния Калоян Тодоров. Срещу униформения беше образувано дисциплинарно производство и той беше отстранен от длъжност. Самият Калоян Тодоров пък подаде жалба срещу него, заради която прокуратурата в Плевен започна също разследване на случая.

Тогава жителите на Долни Дъбник организираха граждански протест в подкрепа на полицейския служител. Според тях снимането на скандалния любителски видеоклип е подготвено предварително с цел да го дискредитира. Жителите в общината събраха и около 2000 подписа в защита на Филатов.

През април тази година Районна прокуратура-Плевен излезе със становище, че няма данни за извършено престъпление от общ характер и прекрати наказателното производство срещу полицая. Магистратите решиха, че нанесената телесна повреда и отправените от униформения обиди към Тодоров са резултат от проявената агресия от негова страна.