Тялото проф. Александър Чирков, който вчера почина на 82 години във Варна, ще бъде изложено за поклонение в гробищния парк с крематориум край варненското село Тополи утре от 10 до 15 часа. Сбогуването с видния ни кардиолог ще е допустимо по всички карантинни правила за ограничаване на броя посетители и носене на маски.

Днес синът на Чирков пристигна от Германия в морската ни столица, където баща му живееше в последно време и мечтаеше да изгради Черноморска кардиологична болница.

След траурната церемония тялото веднага ще бъде кремирано, за да може урната с праха му да бъде изпратена във Фрайбург, Германия, където ще бъде положена в гроба на съпругата му Мариане, точно на годишнината от нейната смърт в края на ноември, съобщиха близки до семейството пред "24 часа".

На 2 януари 2021 г. от 12,00 часа в църквата "Света София" в София негови стари приятели пък ще организират панихида за 40 дни от смъртта му.

Вече има и подписка с искане болницата "Света Екатерина", която той създаде и всички наричат Чирковата болница, официално да носи името му.

Професорът си отиде вчера - точно на празника Света Екатерина.