Възхищавам се на трудния избор, който сте направили, да посветите живота си на служба на Родината. Вие сте бъдещи офицери и трябва да бъдете лидерите на нашето общество. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов посрещна днес, 5 декември, в Министерството на отбраната изявени в обучението курсанти от трите факултета на Националния военен университет "Васил Левски" - "Общовойскови", "Артилерия, ПВО и КИС" и "Авиационен".

По време на срещата беше представен моделът на новата парадна униформа на курсантите, която ще бъде въведена за курсантите от Националния военен университет.

"Единствена институция в България, която има пълно основание за самочувствие е Българската армия, защото в нашата история българският войник няма от какво да се срамува, той има само поводи за гордост", подчерта министър Каракачанов.

Той пожела на курсантите да бъдат усърдни в учението, защото трудностите укрепват самочувствието и дават увереност, че човек може и повече.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев увери курсантите, че благодарение на добрата работа с политическото ръководство на Министерството на отбраната за година и половина е постигнато много, свързано и с повишаване на възнагражденията на личния състав и с поддържане в изправност на техниката.