Протестиращи от различни неправителствени организации и парламентарно непрeдставени партии поискаха оставките на шефа на СДВР, главния секретар на МВР и министъра на вътрешните работи заради окървавения протест на 2 септември, съобщи БНТ.

Недоволните от властта категорично се разграничиха от действията на провокаторите на протеста от 2 септември.

Осъдиха и стореното от полицията. Смятат, че униформените целенасочено са пропуснали на площада агитки, за да се стигне до сблъсъци и да се опорочи протеста.

Смятат и че лютивият спрей е бил използван именно от полицаите и то в голяма концентрация, разпръснат на високо, за да засегне максимално много хора.

"Още на 2 септември през нощта бяха установени т.нар. контролни пунктове от органите на властта. Те проверяваха личните документи и раниците на всички протестиращи. Как в тъмната част на денонощието се появиха младежи със специфично облекло и раници? Откъде са минали, ако няма някакво съглашателство", попита ген. Димитър Шивиков.

Посочиха, че полицаите са използвали и прекомерна сила както и помощни средства като боксове.

Протестиращите са категорични, че власт със сила не се държи. И отново настояха за оставката на министър-председателя Бойко Борисов.