Убитата в столичния квартал "Надежда" Дарина Министерска ще бъде погребана днес в гробищния парк "Бакърена фабрика", заедно със застреляната й едногодишна дъщеря Никол.

Опелото на трагично загиналото семейство беше отслужено в столичната църква "Свети Николай Чудотворец". Познати и приятели се стекоха да отдадат последна почит на младата жена и невръстното и дете. Храмът се оказа тесен да побере опечалените и те изчакваха търпеливо реда си. Двете жертви на бащата Викторио ще бъдат погребани с бели рокли.

Екипът на агенция БУЛФОТО  публикува само две снимки от прощаването с двете жертви, за да не притеснява близките.

Снимка: Булфото

Дарина Министерска и малката 12-месечната Никол бяха застреляни от 26-годишният охранител Викторио Александров на 29 октомври тази година. Дарина и Викторио живеели на семейни начала, но били разделени от известно време. На 29 октомври охранителят извикал ключар, за да нахлуе при бившата си любима в столичния квартал "Надежда". Когато влязъл в жилището, Викторио застрелял младата жена, взел детето им и избягал. Столичната полиция го обяви за издирване, като блокира почти всички входове и изходи на София, а специални указания получиха дори граничните пунктове, защото се знаеше, че 26-годишният мъж е с лек автомобил и имаше възможност да напусне страната.

Няколко часа по-късно автомобилът на Викторио - "Фолксваген Голф" бе локализиран на паркинга на бензиностанция в Горни Богров. При идването на полицаите обаче бащата прострелва Никол в главата, а след това се опитва да се самоубие, но безуспешно. И двамата бяха откарани в "Пирогов", но въпреки усилията на лекарите момиченцето почина.

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 26-годишния Викторио.

Лелята на убитата млада жена заяви, че Викторио е бил деспот и е тормозил психически приятелката си."От момента, в който е с него, тя нямаше приятелки. На кръщене на детето, на рождени дни са само негови приятели. Дори брат ми и снаха ми не можеха да дойдат в апартамента, който те са купили. Те нямаха право да идват, можеха да видят детето само с негово съгласие. Като се роди детето, беше започнал кампания да му се прехвърли половината апартамент. Започна да твърди, че те са искали да ги разделят", заяви Таня Найденова.