Есенно-зимна кампания за почистване на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци се извършва поетапно във Варна. Дейностите ще продължат до края на февруари 2019 година, съобщиха от сектор "Екологичен контрол" към Община Варна.

Общо 53 участъка са обхванати в кампанията, като ще бъдат извършени следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, отсичане на дървета и резитба на храсти. До момента са обработени различни участъци по районите.

В "Аспарухово" са приключени дейностите по отводнителни канавки на ул."Орел" и на южния пътен възел по ул."Н. Будители", в дерето по ул."Горна студена". В район "Младост" се почиства Елпромското дере, а в "Приморски" се работи в Кемер дере, дерето на сп. "Заимов", Франга дере, Кокарджа дере и Домус дере. Приключено е почистването на канавка, започваща от сп."Заимов" до к.к. "Слънчев ден", както и на деретата край Златни пясъци и успоредното на пътя за с. Каменар.