33-годишната родилка Ренета Томова, която вчера беше погребана, оставя не само новородената си дъщеричка Мария, а и нещо, което е създала с много любов и за което се е грижила - конната база "Табора" в Сливен, в която има 9 коня, понита, кучета и котки, спасени от улицата. Приятелите й започнаха кампания, за да осигурят храна и грижа за животните, съобщи bTV.

За оцеляването на "Табора" се борят и родители от Сливен и региона.

Рени е осигурявала безвъзмездна грижа за деца с увреждания, работила е и с дневния център.

"Бях очарована от това, че видях едно младо, жизнерадостно, чаровно, винаги усмихнато момиче, винаги готово да помогне", разказа педагогът Таня Данева.

И тя, и родителите са категорични: "Трябва да продължат тези срещи на децата с кончетата, работата с тях благоприятства това те да могат да изразяват себе си".

Майка на дете с увреждане се обърна към местната власт: "Необходимо е тази база да се съхрани, защото тя е голямо богатство за нашата община".

"Рени беше движещата сила в тази конна база и, докато дойде човек, който да я управлява, ще има нужда от средства", каза Надежда Димитрова.

В конната база имат нужда от сено, овес, лекарства за животните и ламарини и греди за започнатия покрив.

Във Фейсбук е създадена група в подкрепа на конна база "Табора", в която има актуална информация как може да се помогне тя да продължи да съществува.