Почина жената, която се самозапали в двора на дома си във великотърновското село Камен. На 16 февруари 52-годишната жена е издъхнала от изгарянията си в столичната спешна болница "Пирогов", където беше транспортирана след инцидента, съобщиха днес от полицията.

След трагедията се разбра, че Славка направила клада от стари дрехи в двора на дома си и драснала клечката. После влязла в пламъците, за да сложи край на живота си. Близки и съседи забелязали живата факла и се притекли на помощ. Те успели да я изгасят с одеяла и се обадили на тел. 112.

Жената първо била откарана с линейка във великотърновската болница, а в последствие преместена в столицата, но дори най-добрите специалисти не успели да я спасят, тъй като била със 70% тежки изгаряния по цялото тяло.

В последните години Славка била личен асистент на съпруга си, който се бори с тежки увреждания вследствие на преживян инфаркт. Преди година обаче лекарите й поставили тежката диагноза "цироза на черния дроб" и й назначили скъпоструващо лечение, което обаче семейството не може да си позволи.

По време на драмата мъжът й не бил в къщи, но тя му казала, че ще се запали, защото нямала пари за осигуровки и лекарства.

"Болна беше, няма пари да се лекува, мъжът й болен с инфаркт, нямаше пари да се лекува. Просто много тежко състояние, омръзна й живота и каза, че ще се убие, няма пари да се лекува!", разказа преди два дни Дичка - сестра на запалилата се.

И преди Славка била опитвала да сложи край на живота си заради мизерията и липсата на работа, но успявали да я спасят.

В петък пък 51-годишен мъж от село Буря, Дряновско, се самозапали и издъхна веднага.