На 86 г. почина Васил Златев - първият кмет на Правец и баща на бизнесмена и бивш шеф на "Лукойл България" Валентин Златев. 

За смъртта му съобщиха от дружеството "Тера Уей Инвестмънт Груп", където Златев бе заместник-председател на Съвета на директорите. 

Роденият на 25 юли 1937 г. Васил Златев е почетен гражданин на Правец, на който бе и първият градоначалник, най-дълго управлявалият града. Добре известно е, че това е родното място на тогавашния пръв партиен и държавен ръководител Тодор Живков, заради което се смята и че Златев е негово лично назначение.

Често цитирани негови думи са: "Винаги съм носил Правец в сърцето си и продължава да е така! Правец ще остане завинаги в сърцето ми не само като родно място, а и като щастливата възможност, която имах - да отдам една голяма част от младините, енергията и ентусиазма си за превръщането на Правец от едно малко планинско селце в един наистина модерен град". 

Златев беше и управител на "Тера Тур Сервиз" ЕООД, председател на Съвета на директорите на "УНИ" АД, председател на Съвета на директорите на "Агробилд" АД, дългогодишен председател на Съвета на директорите на "Агрохолд" АД.

"Той беше двигателят в развитието на всички компании, в чието управление участваше, пример за всички служители, близки и познати, добър човек, достойна личност", се посочва в съобщението на дружеството, цитирано от БТА. 

Ръководството и служителите на "Тера Уей Инвестмънт Груп" изказват съболезнования на семейството на Васил Златев.

Поклонението ще се извърши в ритуалната зала на град Правец от 11 ч. на 26 август.