След дълго боледуване почина Уилям Шекспир - първият мъж в света, имунизиран срещу Covid-19, съобщи BBC. 81-годишният британец е издъхнал в същата болница, където получи ваксината си.

Смъртта на адаша на гениалния писател няма общо с коронавирусна инфекция, а става въпрос за продължително хронично заболяване.

Уилям Шекспир стана вторият човек в света, получил от ваксината на Pfizer. Това се случи през декември 2020 г. в университетската болница в Ковънтри. Тогава господин Шекспир каза, че е очарован от събитието, а кадрите с момента на неговото ваксиниране в Университетската болница в Ковънтри, излъчени директно по телевизията, накараха британския министър на здравеопазването Мат Ханкок да се просълзи и да заяви: "Горд съм, че съм британец".

Първият ваксиниран с продукта на Pfizer в света беше дама - 91-годишната Маргарет Кийнан."Чувствам се изключително привилегирована да бъда първия човек, ваксиниран срещу Covid-19", заяви тогава възрастната дама и допълни, че това е бил най-добрият подарък за предстоящия ѝ рожден ден.