Изненадващо тази сутрин почина собственикът на най-голямата българска Радиоверига и Агенция "Фокус" Красимир Узунов, съобщиха от Агенцията.

"В 3,15 часа е повикана линейка, а екипът на Бърза помощ само е констатирал смъртта", съобщиха за Dir.bg от Спешна помощ.

Аутопсия ще уточни причината за смъртта.

Узунов е роден на 26 януари 1963 година в Пещера. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско училище "Георги Димитров" в Шумен през 1985 г.

Започва журналистическата си работа във вестниците "Боен зов" и "Българска армия".

През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия "Раковски" в Шумен. Избран е за говорител на Легията.

През 1991 г. е назначен за началник на отдел "Информация" в Министерството на отбраната. През май 1992 г. напуска окончателно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

Създава първата българска частна информационна агенция "Фокус" през 2000 г, а 4 години по-късно и Радио "Фокус" - Сливен, с което слага началото на радиоверига "Фокус", която притежава 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

Удостоен е за "Следовник на народните будители" за 2014 г. от Съюза на народните читалища. Награждаван е с лично оръжие от министъра на отбраната Николай Свинаров, с почетен "Войнишки нож" от началника на Генералния щаб генерал Никола Колев, със сабя от министъра на отбраната Николай Цонев, със сабя от ръководството на ДАНС, със знак "За принос към Министерството на отбраната" от министъра на отбраната Ангел Найденов през 2014 г. и със знак "Достойнство и чест" от министъра на отбраната Красимир Каракачанов през 2018 г. Удостоен е с титлата "Доктор хонорис кауза" на Военна академия "Георги Раковски" от 15 февруари 2017 г.

Вечна му памет!