Внезапно почина Н.Пр. Камило Дзуколи, посланик в България от 2007 година и кавалер на Малтийския орден от 2004 година. Висшият рицар на Суверенния Малтийски орден почина ненадейно този уикенд в Рим. Само няколко дена по-рано във видимо добро разположение на духа той бе на приема в "Бояна", организиран от президента Румен Радев за чуждестранния дипломатически корпус.

След откриването на посолството през 2005 година, Камило Дзуколи е вторият посланик на Ордена в София. Благодарение на неговата неуморна дейност както и на огромната любов, която таеше към България, у нас бяха реализирани 460 хуманитарни, болнични, социални и образователни инициативи в 177 различни населени места.

Роден на 17 юли 1957 година в Изео (Бреша), Дзуколи имаше много богат публичен живот, живот, в който се открояваше неговият висок морал и неизменната му вярност към благородните идеали, които той не предаде никога, остана им верен до край.

През 1979 година той е сред основателите на италианския комитет за издигането на Роналд Рейгън за президент. През 1986 година е избран за зам.- генерален секретар на Европейската народна партия, по времето на гереналния секретар Жак Сантер. Преизбран е през 1990 година и от 1993 до 2001 година е секретар и началник на кабинета на Емилио Коломбо, председател на Европейския съюз на християндемократите, бивш министър-председател на Италия и бивш министър на външните работи. По време на 13-то Народно събрание е началник на политическия кабинет на Густаво Селва, тогавашния председател на парламентарната група на Национален алианс в Камерата на депутатите. Неговото сътрудничество с Густаво Селва продължава, по времето на оглавяваната от него Комисия по външните работи в Камерата на депутатите.

Носител на следните ордени:

1980- Кавалер на Ордена на Италианската корона

1983- Командор на Ордена на брилянтната звезда на Тайван

1986- Командор на Ордена на Бърнард о'Хигинс от Чили

1991- Кавалер на царския Орден на Полярната звезда от Швеция

Командор на ордена "Propitioius Cloud"- Тайван

Командор на ордена на Сант Агата от Република Сан Марино

2001-Кавалер на Орден за заслуги на Румъния

2003-Командор на Ордена про мерито мелитенси на Суверенния Малтийски орден

Кавалер за заслуги с "Плака де плата" на ордена, основан от Константин - Свети Георги, връчен му от Принц дон Карлос Бурбонски, херцог на Калабрия, инфант на Испания

2005 - Кавалер с Голям кръст на Ордена на брилянтната звезда- Тайван

2006-Почетен медал от Народното събрание на България

2012-Кавалер Голям Кръст на Ордена про мерито мелитенси на Суверенния Малтийски орден

2014- Звезда от Златата ера на Министерство на културата на България

Командор с Плака на Ордена "Свети Григорий Велики" на Светия Престол

2017-Орден "Стара планина", първа степен, връчен от президента Румен Радев

Голям кръст с магистърско позволение на Суверенния Малтийски орден

Погребението е в сряда в семейното гробище в Бреша, Италия, ще присъства и Богдан Паташев със съпругата си. В петък в София ще има литургия в негова чест в църквата Св. Йосиф, ще присъства и семейството му (жена му Урсула и двете му деца).