34-годишният пациент, който избяга от реанимацията на бургаската многопрофилна болница на 6 юли, е починал. Причината за смъртта е остра дихателна недостатъчност.

"Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му", заяви зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светлозар Георгиев пред bgonair.bg.

При приемането си в болница той е тестван за COVID-19.

"Има бърз тест, който е отрицателен. Те затова са преценили колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен", обясни д-р Георгиев.

В болницата обаче коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът от Поморие къса системата си и скача през прозореца на болничната стая.

"Може би е чул някакви коментари за COVID и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил", предполага зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас.

Час и половина по-късно е задържан и върнат обратно в лечебното заведение.

"Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се скрил в близките храсти", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

На мъжа ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му.