Бившият морски помощник-капитан Николай Гьоргов Георгиев, станал известен като канибал, е починал в дома си в бургаското село Голямо Буково, съобщиха негови близки. 59-годишният мъж е издъхнал от естествена смърт.

Преди няколко години в селото настана паника, когато се оказа, че Георгиев, който през 1995 година убива двама души и яде част от вътрешностите им, живее свободно, без да пие лекарства за психичното си заболяване. След жестокото двойно убийство той лежи в психиатрия, после за кратко в болницата на затвора в Ловеч, а след това и в тази в Бургас, откъдето обаче е изписан година по-късно. Но заради болестта му - шизофрения, не е съден. Години наред местните хора правят подписки, за да бъде изселен, но това не се случва. След като през 2013 година отново се надигна голямо недоволство, кметът на странджанското село започнал да го вози с колата си до близкия град Средец, за да си вземе хапчетата за месеца.

Николай плавал с кораби, но по време на един рейс паднал и си ударил главата. Спрял да работи и започнал да чете странна литература - за вечен живот, който ще има, ако яде от вътрешностите на хора. По-късно болестта му се развила и той направил списък с хора, които да убие. Всички били от Голямо Буково. Една нощ успял да убие самотно живееща възрастна жена, както и най-близкия си приятел вдовец Ангел Дзиров. И двамата душил и ръгал зверски с нож. Под №3 бил горският, а под №4 - магазинерката на селото - Анета, като планът били те да паднат в жертва още същата нощ. Горският обаче извадил пушка и Георгиев не успял да го ликвидира на камък - мъжът излязъл от къщи с пушката си и Николай не посмял да го закачи. Жената пък извадила късмет, защото точно тогава отишла до града и не се прибрала.

По-късно се оказало, че той е изкормил жертвите, извадил е част от вътрешностите им и ги е сложил в съд. Пред разследващите казал, че вярвал, че ако ги изяде, ще получи сила и безсмъртие. По-късно обаче той твърди, че не си спомня какво се е случило.

През 2004 година Николай се обадил сам в полицията в Средец и поискал да го арестуват, защото направил "нещо много страшно с дете". Оказа се, че е опитал да изнасили 12-годишно момиченце. 45-годишният тогава мъж причакал детето пред дома му около 21 часа вечерта. Той разкъсал дрехите му, но не могъл да продължи, защото момичето започнало да крещи. Родители и съседи успели да го изтръгнат от ръцете на нападателя. Той е задържан. Отново е въдворен в психиатрия, но по-късно пак го пускат.

През 2008 година пък той нападна работник от строителна фирма.

Николай Георгиев завършва Военноморското училище и има добро бъдеще - става помощник-капитан. Жени се и му се ражда син. През 1987 г. обаче се разболява и това променя коренно живота му.