Единият от работниците, блъснати на Околовръстното шосе в София от 24-годишната Силвия Зорова - дъщеря на председателя на Асоциацията на млекопреработвателите в България и собственик на "Пършевица" Димитър Зоров, е починал вчера. За кончината му съобщи съпругата му Мария Иванова в личния си профил във Фейсбук.

След едномесечна борба за живот, 57-годишният Митко Иванов е издъхнал в "Пирогов", въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Тежката катастрофа стана на 26 юни при разклона за Драгалевци, когато Зорова шофирала мощния си джип "Мерцедес" по Околовръстното шосе. Тя се ударила челно в камион на "Чистота", а след това помела двама от работниците, миещи платната. Двамата мъже - 57-годишният Иванов и 40-годишен негов колега, бяха транспортирани в "Пирогов" и във Военномедицинска академия.

По-младият мъж бе без опасност за живота, но състоянието на Митко Иванов бе критично. Той бе приет за лечение с 8 счупени ребра, счупен таз, травма на черния и белия дроб и с кръвоизлив в корема.

"След едномесечна невероятна борба за живот, моят съпруг почина, благодарение на Силвия Зорова. За съжаление, нито мъката, която изпитваме аз и синът ми, нито сълзите ни, ще ни го върнат", написа още съпругата на починалия мъж.