Един от тримата собственици на търговската верига "Зора" - Пламен Стойков, почина вчера - месеци преди да навърши 59 години, съобщиха от компанията. Той е от основателите на фирмата през 1991 година, която днес се управлява от три поколения.

Пламен Стойков, който е икономист, се грижеше за финансовите ресурси и бизнес развитието на европейските марки, които се продават в магазините на "Зора".

"Ерудиран, с много ясна визия за фирмения растеж. Прагматик, раждащ добри идеи, който ще ни липсва много", сподели пред "24 часа" Стефан Милушев, който е брат на съпругата на Стойков и вторият собственик на "Зора". 

Пламен Стойков си отива след изненадващо и скоростно развило се заболяване - само 5 месеца след поставяне на тежката диагноза на 8 март.

Колегите му написаха: "Твърде рано си отиде - в разцвета на силите, на плановете и на мечтите за развитието на фирма "Зора". Остави огромна празнота. Много ще ни липсваш - като ръководител, като колега, като приятел. Ще останеш завинаги в сърцата ни. Нека е светъл пътят ти, приятелю".

Опелото ще е на 16 август от 10 часа в храм "Света София". Пламен Стойков ще бъде погребан в 12,30 часа на Централни софийски гробища, парцел 53, ред 21, гроб 1 А.