На 1 юли 37-годишният Стоянов нападна д-р Албена Гагова в столичната АГ болница "Шейново", след като тя отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе. При удара в областта на главата, гинеколожката изпадна в безсъзнание, получи мозъчно сътресение и счупени костици. След това мъжът избяга и се укри, но часове по-късно бе задържан. Стоянов остана в ареста до края на август, когато мярката му за неотклонение бе променена в "подписка". Оттогава си е вкъщи.

Пред Нова телевизия софиянецът заяви, че побой не е имало, а родилката не е негова жена. Владимир Стоянов застана пред камерата с маска на лицето, за да запазел личното си пространство, въпреки че не се притеснявал от нищо. 

При мен всичко е наред. Аз съм успешен във всяко отношение. Доволен съм от живота. Имам амбиция да живея по-дълго. Имам познанията и специалността как да помогна на себе си и на много хора. Няма как да ме е срам за нещо, което не съм извършил”, заяви Стоянов.

Мъжът прехвърли обвиненията към д-р Гагова, но по странен начин говори за себе си в трето лице. На въпрос ядосал ли го е отказът да му бъде дадена плацентата, Владимир Стоянов отговори:

Тук мен ли ме питате или питате дали е бил ядосан родителят? Мисля, че да. Мисля, че родителят е бил ядосан. Мисля, че му е станало много тъжно и този човек е нямало какво да направи и се е опитал да си тръгне. Въпросът е дали д-р Гагова е нападнала този родител? Може тя да е знаела, че там няма камера и да го е нападнала в гръб на стълбите и той да се защитил. Но защо не го провериха това нещо? Няма доказателства въобще да е имало побой”.

По думите на Владимир Стоянов, ако се следва закона, той трябва да е на свобода и да му се изплати обезщетение. 

Не се чувствам виновен. Не съм направил нищо лошо на никого. Доколкото разбирам, хора са видели скандал, но не са видели бой. Значи, тази жена (говори за майката на детето му - бел.ред.) е видяла, че един родител е искал да направи най-доброто за детето си. Иска стволовите клетки на сина си. Значи този човек е истински баща”, добави Стоянов.

Той отрича да е психически нестабилен.

"Не съм чул такова нещо. Достатъчно е човек да разговаря пет минути с мен, за да му стане ясно дали има някакви психически проблеми", категоричен е Владо Плацентата.

Делото ще бъде внесено в съда до две седмици. Ако бъде признат за виновен Стоянов може да получи до 5 години затвор.