Пострадалата Нина Ненова е изпратила жалба до главния прокурор Борис Велчев срещу прокурор Методи Маринов, защото смята, че грубо са нарушени човешките й права, съобщи БНТ.
Тя и близките й бяха разпитани по скандалния случай от представители на Инспектората към Върховната касационна прокуратура.

Прокурорът Маринов пък е излязал в отпуск, докато трае разследването, но също щял да бъде разпитан в хода на проверката.
Окръжният прокурор на Враца Светлозар Лозанов отказа коментар, за да се не оказва влияние на обективното разследване на фактите.

Междувременно етичната комисия към Висшия съдебен съвет се самосезира във връзка със случая, съобщи "Фокус". Днес сутринта председателят на Правна комисия и член на Етичната комисия Божидар Сукнаров проведе телефонен разговор с окръжния прокурор на Враца Светлозар Лозанов и изиска доклад по случая. ВСС ще изиска и резултатите от проверката, извършени от Инспектората на ВКП.
Случаят ще бъде разгледан първо от Етичната комисия и при установени нарушения ще бъде предложено на ВСС да образува дисциплинарно производство срещу прокурора Методи Маринов, коментира Божидар Сукнаров.