В неделя по обяд Пенков, който работи във вестник "Черноморски фар", снимал пораженията по изгоряло заведение в Морската градина, когато към него се приближили няколко мъже.

Те поискали да прекрати снимането, след което единият от тях - 36-годишният Биберов го нападнал, ритал и заплашвал. Мъжете се опитали да отнемат фотоапарата на Борислав Пенков, но не успели. 

Кюфтето бе задържан и обвинен за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, а днес бе изправен пред районните магистрати. Мъжът поиска по-лека мярка за неотклонение, съобщиха местните сайтове "Бургас Инфо" и "Флагман".

"Не съм го бил този човек, не съм го удрял! Имам две малки деца - едното на година и половина, а другото на 5, трябва да се грижа за тях", заяви пред съда Петър Биберов.

Прокурорът Марин Тодоров обаче категорично се противопостави, като заяви, че обвиняемият е обществено опасен. Биберов има две висящи дела – едното в Районна прокуратура-Бургас за трафик на хора и склоняване към проституция, а другото – е в Специализираната прокуратура, за участие в организирана престъпна група.

Съдът обаче наложи домашен арест, тъй като счете, че обвиняемият няма опасност да се укрие, макар и да има риск да извърши друго престъпление.
По Закон за подобно обвинение се предвижда до 3 години затвор, което не е достатъчно основание за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на 36-годишния бургазлия.

Прокурорът веднага обяви, че ще протестира решението.