След инцидента Порожанов е настанен във Военномедицинска академия (ВМА) с охлузни рани по главата, предаде БТА. Няма опасност за живота му

Двама нападатели, облечени в камуфлажни дрехи, са го причакали близо до входа на кооперацията, съобщи bTV.  Те били въоръжени с бухалки. Ударите започнали пред вратата и продължили вътре. Според съобщението на МВР обаче нападението е станало пред асансьора. Нападателите  се издирват.  Все още не е изготвен техен портрет,  съобщава за "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Не се съобщават и официални версии за тежкия побой. 
Работи се по всички версии - от грабеж до побой с цел сплашване, предаде БНТ.

Румен Порожанов ще бъде изписан от ВМА днес или утре, съобщи в петък доц. Тихомир Ефтимов, началник на Клиника по неврохирургия във ВМА, предаде „Фокус” .
„Състоянието на Порожанов е стабилно. Той е претърпял сравнително лека черепно-мозъчна травма. Има наранявания по главата, но без сериозна контузия на мозъка.
В съзнание е и в стабилно психично състояние. За момента няма опасност за живота му. Предстоят контролни изследвания, превръзки и най-вероятно ще бъде изписан от ВМА късно тази вечер или утре”, заяви доц. Ефтимов.

По думите му, най-вероятно раните са от твърд предмет.
Има краткотрайна загуба на паметта за някои от моментите след травмата, но той ще възстанови тези паметни нарушения до два-три дена”, каза още лекарят.

Сутринта в петък, почти 12 часа след инцидента, пред входа на дома на Порожанов все още има кървави следи, съобщи БГНЕС. Блокът, в който живее директорът на ДФ "Земеделие", е един от новопостроените в района. Входът на жилищната кооперация гледа към детска градина в квартал "Борово". По вратата на входа се виждат както следи от кръв, така и следи от работата на криминалистите – креда за вземане на отпечатъци.
Въпреки че целият блок е обитаван, съседите и живеещите в района отказаха коментар за случилото се. 

47-годишният Порожанов е дългогодишен служител на Министерство на финансите, където бе шеф на дирекция и началник на кабинета на Симеон Дянков. Той представляваше българската страна в проекта „Бургас – Александруполис”, преди правителството да се откаже окончателно от него, припомня "Фокус". 
От март е директор на фонд "Земеделие".

Политическата кариера на Порожанов започва през 1992 година като главен специалист в Министерството на финансите когато министерството се ръководи от Иван Костов. В кабинета на Жан Виденов през 1995 и 1996 година Порожанов е съветник в Министерския съвет. След това той се връща като началник на отдел в Министерството на финансите. По време на управлението на НДСВ, през 2001 година, когато финансов министър е Милен Велчев, Румен Порожанов е назначен като директор на дирекция "Финанси на реалния сектор".

На 21 ноември изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов бе пребит пред дома си. Нападателите му още не са арестувани.