35-годишна жена пребори коронавируса след 41 дни в интубация. Днес тя беше изписана от хасковската болница. Изпратиха я лекарите, които се грижеха за нея повече от месец, съобщиха от bTV. 

В края на дългото дежурство и непрекъснатата грижа към нея, Златка Стефанова изпрати на медиците  бележка за благодарност. "Тя ни е благодарила много пъти. Ние бяхме постоянно заедно. Грижите за един такъв пациент са огромни", каза д-р Георги Димитров.

Медиците споделиха, че чувството на задоволство в такъв момент е огромно. Златка се завърна болна в края на април от Нидерландия. В самолета ѝ станало лошо, а здравните власти я обвиниха, че е избягала от медицинския контрол на летището.„

"Аз изобщо не съм избягала в София. Даже им казах, че не съм добре, че не се чувствам добре. Веднага ми трябва лекар. Обаче, те звъннаха, беше неделя и казаха, че няма дежурни лекари, няма кой да ни приеме и тогава си хванах такси и веднага дойдох в тази болница", заяви жената.

 

Макар тя да твърди, че не е знаела от какво е болна, семейството ѝ е категорично, че всеки в нейната ситуация трябва е по-отговорен. Бащата на пациентката Ангел Стефанов заяви, че е трябвало дъщеря му да си направи тест.

Преди да се върне на цветните полета в Нидерландия, на Златка ѝ предстои 14- дневна карантина в родната къща в село Криво поле.