По 250 лева ще получи всеки столичен адвокат, който е станал родител през отиващата си година. Това е решило ръководството на колегията, съобщи правният сайт "Лекс".

Коледната помощ не се отпуска за първи път, но досега адвокатите, станали родители през годината, получаваха по 200 лв. Ако и майката, и бащата са адвокати, само единият има право да я получи, тъй като се полага еднократно за дете.

Тези, които са станали родители през 2018 г., могат да я получат на организираното от Софийския адвокатски съвет Коледно тържество на 17 декември. То ще е на третия етаж на Търговския дом на бул. "Витоша" №1А и ще започне в 15 ч., напомнят от колегията.

Отсъствието от тържеството не лишава адвокатите от възможността да получат коледната помощ. Всеки от тях ще може да вземе полагащите му се 250 лв. от касите на колегията в Търговския дом и в сградата ѝ на бул. "Т. Александров" №137.

Столичната адвокатура е помислила и за по-големите деца. За всички, родени след 2007 г., колегията организира коледно парти. То ще е на 20 декември от 15 ч. в Националния дворец на децата на бул. "Александър Стамболийски" №191.

"Няма нищо по-хубаво от коледните празници, защото тогава идва най-дългоочакваният гост - Дядо Коледа. А той носи страхотни подаръци за всички деца. Дядо Коледа ще провери дали децата са били послушни през изтичащата година. Очакват Ви щури коледни игри и подаръци", обещават от колегията.