Собственикът на хотел "Лайпциг" в Пловдив Радослав Бозуков е починал снощи след дълга битка с коронавируса, съобщиха негови близки.

49-годишният бизнесмен е бил приет в болница след усложнения от Covid-19. Бозуков е бил интубиран, а вчера дори е било съобщено, че състоянието му се подобрява. Въпреки това обаче, няколко часа по-късно той е загубил битката с коварната болест.

"Радо беше едно добро, светло и усмихнато момче. Беше много активен в Съвета по туризъм, където беше в Управителния му съвет. Загубата е голяма! Вчера изпратихме един голям приятел /Ванко Иванов/, днес изпращаме друг. Загубата е голяма, наистина голяма! Съболезнования за семейството му", каза председателят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев.

Радослав Бозуков бе председател и един от учредителите на Бизнес експертния съвет на Пловдив. Занимава се със собствен частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството повече от 20 години. Бизнесменът бе собственик на хотел "Лайпциг", който придоби по време на приватизацията чрез РМД, и комплекс "Девети километър", който бе активите на "Лайпциг 91"АД.

Той се занимаваше и с меценатство, за което е удостояван с награда "Пловдив".